ZEUS

Tuzla | Javni doček Nove godine uz domaće izvođače na Trgu slobode u Tuzli

Slijedeći naredbe i preporuke Kriznog štaba Tuzlanskog kantona od 17.12.2021., kojim su mjere u Tuzlanskom kantonu usklađene sa naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, a kojim je dozvoljeno organiziranje većih okupljanja pod uslovom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle su odlučili organizirati javni doček Nove godine na Trgu slobode, s obzirom da se radi o otvorenom javnom prostoru koji omogućava okupljanje većeg broja građana.

Kako je i sama manifestacija „Zima u Tuzli“ bila fokusirana na podršku lokalnim obrtnicima i muzičkim izvođačima, tako smo se i za javni doček Nove godine opredijelili za domaće izvođače, pa će program podrazumijevati uvodno zagrijavanje uz VIS Kapitalisti, od 19.00 do 21.00, zatim nas od 21.00 zabavlja tuzlanski Salt City Band do 23.00 sata, kada naš sjajni VIS RETRO izlazi na scenu i uvodi nas u Novu godinu uz svima dobro poznate i drage hitove! Muzički program se završava u 01.00 sat, 01.01.2022.

U ponoć će biti upriličen i vatromet u kontroliranim i sigurnim uvjetima, uz nadzor stručnih lica. Građane molimo da se suzdržavaju upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava, uvažavajući ne samo zabranu nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima, nego i činjenicu da ovakva sredstva dovode do povreda, ali i uznemiravanja sugrađana, ozbiljnih reakcija kod djece i osoba iz autističnog spektra, te do preplašenosti
životinja.

Organizatori će na Trgu slobode obezbijediti prisustvo Agencije za zaštitu ljudi i imovine i COVID redara, te će Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzle i Služba hitne medicinske pomoći biti na raspolaganju. Molimo građane da se pridržavaju propisanih mjera i da sa sobom ponesu jednu od VTP (vakcinisan, testiran, prebolio) potvrda.

#agencijazeus #news

Leave Your Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Početna
O nama
Galerija
Projekti