ZEUS

U tuzlanskom BKC-u odigrane premijera i repriza “Kuće bez vrata”

Predstava “Kuća bez vrata”, nastala u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona i partnera premijerno je izvedena sinoć, a reprizno večeras na sceni Velike sale tuzlanskog BKC-a, pred maksimalnim brojem gledatelja koliko dopuštaju trenutne epidemiološke mjere.

Za briljantne izvedbe predstave koja je nastala je po motivima književnih djela Nedžada Ibrišimovića, a čiju dramatrugiju i režiju potpisuje Gradimir Gojer, glumci Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanović dobili su zasluženi aplauz i odličnu reakciju publike.

Inspiracija za predstavu “Kuća bez vrata”, bazirana na iskustvima poetskog i teatra apsurda, dolazi od bogatog proznog djela akademika Nedžada Ibrišimovića. U predstavi se koriste tekstovi Ibrišimovićeve proze, poezije, ali i tekstovi pjesnika Rumija i samog dramatizatora i reditelja teksta.

U predstavi igraju: Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanović. Scenograf je Hari Ejubović, svjetlo je radio Husein Ahmetašević, a ton Muharem Ibišević i Ejub Junuzović. Producent na projektu je Hazim Mujčinović.

Nosilac projekta “Kuća bez vrata”, koji pored predstave objedinjuje više događaja u okviru obilježavanja 10. godišnjice od smrti Nedžada Ibrišimovića je Bosanski kulturni centar TK, a koproducenti su JU Centar za kulturu i informisanje Banovići, JU BKC Živinice, UG Stara Škola i UG ToldArt.

#agencijazeus #news

Leave Your Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Početna
O nama
Galerija
Projekti