ZEUS

MTV | Movie & TV Awards 2021

Prethodna dva dana bila su rezervisana za dodjelu MTV filmskih i TV nagrada za 2021. godinu koja se odvijala u Los Angelesu, a na kojoj dominirala je Disneyeva mini serija WandaVision sa četiri osvojene nagrade. Nakon godinu dana pauze zbog pandemije, dodjela nagrada na osnovu glasova publike vratila se sa ceremonijom uživo u holivudski Palladium u Los Angelesu.

Komičarka i bivša članica američke emisije Saturday Night Live bila je voditeljica ovogodišnje ceremonije MTV Movie & TV Awards.

Dodjelu je posebno obilježilo i prihvatanje nagrade glumice Scarlett Johansson, koja se na ceremoniju uključila iz svog doma. Nakon što se zahvalila na osvojenoj nagradi MTV Generacije njen suprug je polio zelenom ljepljivom tekućinom koja podsjeća na dječiju igračku “ljigavac” što je izazvalo njenu urnebesnu reakciju.

Leslie Jones, koja je vodila dodjelu, a koja je ujedno osvojila i nagradu za najbolju izvedbu u komediji za ulogu u filmu “Coming to America 2”, proglasila je najbolje performanse i trenutke u filmovima i na televiziji za prethodnu godinu.

WandaVision je osvojila najveći broj nagrada i to: za najbolju seriju, glavna glumica Elizabeth Olsen osvojila je nagradu za najbolji performans u seriji, Kathryn Hahn proglašena je najboljim negativcem, a za najbolji sukob proglašen je odnos Wande i Agathe.

Najboljim filmom godine proglašen je “To All the Boys: Always and Forever”, a preminuli Chadwick Boseman je za ulogu u “Ma Rainey’s Black Bottom” dobio nagradu za najbolji performans u filmu.

Također, mini serija “The Falcon and the Winter Soldier” osvojila je dvije nagrade – za najboljeg junaka (Anthony Mackie) i za najbolji duo (Anthony Mackie i Sebastian Stan).

#agencijazeus #mtvmovie&tvawards

Leave Your Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Početna
O nama
Galerija
Projekti