ZEUS

EXIT | Gradonačelnik Novog Sada potvrdio održavanje EXIT festivala ovog ljeta!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da će Exit Festival bit održan od 8. do 11. jula ove godine.

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da je, zahvaljujući velikom uspjehu Srbije u masovnom cijepljenju, EXIT festival moguće održati ovog ljeta.

Na ovogodišnjem Exitu nastupit će neke od najvećih svjetskih zvijezda: David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon…

Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom” rekao je gradonačelnik Vučević, koji je i član Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije te dodao da je „EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje“.  Kako je objasnio gradonačelnik Vučević, ulaz na festival bit će omogućen svima koji su cijepljeni i svima koji su preboljeli korona virus. Svim ostalim posjetiocima iz zemlje i svijeta bit će omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih vrata. Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje da će do juna biti ukinut obavezan PCR test prije ulaska u zemlju. Svi detalji vezano za ulazak u zemlju i na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenoj stranici Exita u skladu s budućim aktualnim mjerama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.

Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vijesti i mogućnosti da s publikom iz cijelog svijeta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dva desetljeća festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obilježiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mjesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što prije cijepe, jer su zdravlje i sigurnost svih posjetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

#exitfestival #2021 #celebratelife

Leave Your Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Početna
O nama
Galerija
Projekti