ZEUS

Koncert «Notama kroz svijet 4» u dvorani Kaleidoskop za limitiran broj ljudi uz live stream na internetu

Već četvrtu godinu u Tuzli se održava koncert klasične muzike «Notama kroz svijet» u okviru manifestacije «Godišnji susret bh umjetnika».

Kultura i umjetnost u cijelom svijetu je u 2020. godini doživjela transformaciju, ali većina manifestacija i umjetnika ipak pronalazi put do publike.

I koncert «Notama kroz svijet» u ovoj godini biće upriličen za limitiran broj ljudi  u dvorani «Kaleidoskop», ali će zahvaljujući koprodukciji Udruženja «Star Art» iz Tuzle i Agencije Zeus, svi ljubitelji klasične muzike putem livestreama na facebook stranici Agencije Zeus moći će koncert uživo pratiti i putem interneta.

Ideja manifestacije je, kao i prethodnih godina, okupljanje bosanskohercegovačkih muzičara različitih generacija i različitog stepena obrazovanja, a njihovo zajedničko učešće u projektu je u godini pandemije poseban izazov.

Na četvrtom susretu bh umjetnika «Notama kroz svijet» ove godine nastupaju čak četiri profesora  Ena Ovčina, Goran Đokić, Nadira Ajanović i Monika Tadić, dva studenta muzičkih akademija, Bakir Samardžić sa sarajevske i Katarina Pavljašević sa novosadske muzičke akademije, a  na koncertu će rame uz rame sa profesionalcima nastupiti i dva vrlo perspektivna i nagrađivana učenika Srednje muzičke škole, Mia Hodžić i Armin Smajić.

Koncert će biti održan u dvorani «Kaleidoskop» u petak 27.11. 2020. u 19 sati, uz livestream na facebook stranici Agencije Zeus.

Organizator je, kao i prethodnih godina, Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju «Star Art» iz Tuzle, uz nesebičnu podršku Centra za kulturu Tuzla i Pozorišta mladih Tuzla, te pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, koje je ovu manifestaciju proglasilo manifestacijom od posebnog značaja za kulturu Federacije.

#notamakrozsvijet #starart #dvoranakaleidoskop #koncertklasičnemuzike

Leave Your Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Početna
O nama
Galerija
Projekti